Airbus se je za zdaj z Alafcom dogovoril o prodaji 50 potniških letal A320 Neo, ki naj bi bila naročniku dostavljena leta 2015, kuvajtska družba pa bi lahko pozneje naročila še 30 letal tega modela, poročajo tuje tiskovne agencije. A320 Neo se sicer lahko pohvali z novim motorjem, za katerega je značilna za do 15 odstotkov manjša poraba goriva, poročajo tuje tiskovne agencije.

Ob tem povzemajo tudi francoski poslovni časnik La Tribune, ki je poročal, da bo Airbus zelo verjetno kmalu razkril še posel s katarsko letalsko družbo Qatar Airways. Ta naj bi namreč od evropskega proizvajalca naročila 50 letal A320 Neo in pet letal A380 superjets. Naročilo naj bi bilo vredno 6,5 milijarde dolarjev.

Po pričakovanjih bo Airbus na razstavi skupaj prejel za več kot 150 letal naročil. Boeing pa je medtem v nedeljo v Dubaju razglasil, da je z Emirates podpisal dogovor o prodaji 50 letal Boeing 777 jetliners. Gre za največje naročilo v zgodovini ameriškega proizvajalca letal. Glede na to, da dubajska družba razmišlja, da bi naročilo povečala še za 20 letal tega modela, bi lahko posel dosegel 26 milijard dolarjev.