Franci Pliberšek direktor in lastnik podjetja MIK Celje: Rolls-roycea sam ne bi imel, saj me tovrstni avtomobili ne ganejo kaj prida. Rekel bi, da tak avto ni po mojem okusu, ni v mojem stilu in tudi njegov dizajn mi ni pisan na kožo. Priznati moram, da sam avtomobil vozim bolj malo, saj me večinoma vozijo, sam pa imam za svoje potrebe mercedesa CLK in audija R8. Predvsem slednjega ob koncih tednov zelo rad vozim, da mi po žilah steče malo adrenalina, za tako športen avto pa je tudi precej udoben. Sicer pa menim, da je bolje imeti dobrega prijatelja kot najboljši avto – slednji namreč nima duše, človek pa jo ima.

Radoslav Nesterović eden najbogatejših slovenskih športnikov: Nakup rolls-roycea me ne bi zanimal, ker to enostavno ni moj tip avtomobila. To namreč ni družinski avtomobil, in če ni družinski, ni zame, zatorej nimam razloga, da bi me zanimal. Tako prestižni avtomobili so po mojem mnenju namenjeni bolj resnično »ekstra« poslovnežem ali pa članom kakšne kraljeve družine, drugače ga ne potrebuješ. Sam vozim družinskega terenca, pri avtomobilu pa mi je pomembno zgolj to, da je v njem dovolj prostora zame in za mojo družino. Ker sem sam precej velik, mora biti takšen tudi avto, saj za menoj ne more sedeti nihče.

Štefan Pavlinjek direktor podjetja ROTO in predsednik Obrtne zbornice Slovenije: Sam sem privrženec hitre in športne vožnje, zato imam rad hitre in športne avtomobile. Tako klasični avtomobili, kot je rolls-royce, mi niso ravno pri srcu, me ne privlačijo in niso moj stil. Poleg tega menim, da nismo tako aristokratska država, da bi si bilo pri nas takšen avto pametno privoščiti, ob tem pa smo v času krize, ko rešujemo sami sebe. Morda je bil avto včasih bolj pomemben za imidž, danes pa je važno, da je varen in udoben, sploh za nas, ki smo veliko na poti. Sam sicer vozim maseratija quattroporte, službeno pa mercedesa razreda R.

Tomaž Lovše direktor Diners Club Slovenije in predsednik Smučarske zveze Slovenije: Avtomobili, kot je tudi rolls-royce, niso skladni z mojo kulturo, zato me ne zanima in ga ne bi imel. Sam vozim mercedesa razreda S, ker na leto naredim približno 60.000 kilometrov samo s šoferjem, zasebno pa imam v Monaku športnega terenca BMW X6, v Združenih državah Amerike pa prav tako terenca, le da v tem primeru range roverja. Rolls royce pa, kot rečeno, enostavno ni del moje kulture ali, če se izrazim malce drugače, mi ne »sede«. Bliže mi je mercedes, ki je varen delovni konj glede na število kilometrov, ki jih prevozim. mat