Pojavile so se govorice, da gre za pranje denarja, Zambelli pa je na tiskovni konferenci, ki jo je sklical sam, zatrdil, da so to le velikodušni prispevki vernikov. Čeprav trdi, da je nedolžen, in ga pri tem podpira tudi lokalni škof, so francoski mediji poskrbeli, da je za vse izvedela tudi javnost, ki jo je novica zelo razburila.

Lokalno tožilstvo se sicer še ni odločilo, ali bo proti upravitelju svetišča sprožilo postopek, Zambelli pa bo tudi v času preiskave lahko opravljal svoje dolžnosti, saj ga nadrejeni kljub možnosti kazenskega pregona niso suspendirali. Iz Marijinega svetišča so sporočili, da oče Zambelli ni storil ničesar nezakonitega.

"To so bili popolnoma zakoniti prispevki,“ je dejala Sophie Loze, tiskovna predstavnica lourdskega svetišča. "Del denarja je dobil, ko je pred 12 leti prodal hišo, ki mu jo je zapustil par brez otrok. Drug del pa je na njegov račun nakazala neka gospa, ki je s tem plačala mašo za svojega pokojnega moža. Poleg tega pa ima oče Zambelli mesečni dohodek v višini 12.500 evrov in verjetno se je nekaj denarja nabralo tudi tako.“