Po pravilih haaškega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije se lahko obtoženec o krivdi izjasni ob prvem nastopu pred sodiščem ali pa izjavo o krivdi preloži za 30 dni.

"V dogovoru z začasnim odvetnikom sem se odločil, da se bom o krivdi izjasnil čez 30 dni," je dejal Djordjević in dodal, da je že dobil izvod obtožnice ter da so mu prebrali njegove pravice. Črnogorski policisti so Djordjevića aretirali v nedeljo v Budvi, haaško sodišče pa ga obtožuje zločinov storjenih v vojni na Kosovu v letih 1998 in 1999.

Djordjević je skupaj z srbskim policijskim generalom Sretenom Lukičem, nekdanjim poveljnikom prištinskega korpusa Vladimirjem Lazarevićem in nekdanjim načelnikom generalštaba jugoslovanske vojske Nebojšo Pavkovićem obtožen vojnih zločinov nad albanskim prebivalstvom med vojno na Kosovu leta 1999. Djordjević je bil tako še zadnji izmed četverice na prostosti, pred njim se je konec aprila haaškemu sodišču predal Pavković.

Haaško sodišče je 20. oktobra 2003 objavilo obtožnico proti vsem štirim omenjenim generalom. Tožilstvo četverico v petih točkah obtožnice bremeni zločinov proti človečnosti med spopadi spomladi 1999 na Kosovu, v prvi vrsti zaradi deportacij, poboja in pregona albanskega prebivalstva na Kosovu. Vsi so obtoženi po poveljniški in individualni odgovornosti.