Microsoft je organiziral slovenski izbor za svetovno tekmovanje študentov in dijakov Imagine Cup 2006, s katerim želi mladim strokovnjakom omogočiti širjenje znanj, obenem pa spodbuditi inovacije na področju tehnologije. Na letošnjem lokalnem izboru, katerega osnovna tema je bila omogočanje bolj zdravega življenja s pomočjo tehnologije, je zmagala skupina študentov s Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko z Univerze v Mariboru, ki jo sestavljajo Sergej Jurečko, Denis Justinek, Denis Špelič in Igor Tasič. Predstavili so rešitev z imenom SparcoNET - SPort, heAlth & ReCreattiOn NETwork, kjer so s pomočjo sodobnih tehnologij razvili rešitev, ki omogoča vodeno rekreacijo, delno pa tudi rehabilitacijo, na daljavo. Ljudje z različnimi potrebami po fizični aktivnosti se tako lahko ukvarjajo z rekreacijo doma, na delovnem mestu ali pa v telovadnici in so ves čas povezani s prijatelji ali trenerjem, čeprav se le-ti nahajajo na drugi lokaciji.

Rešitev SparcoNET vključuje spletno stran, ki predstavlja center za skupnost, prek katerega uporabniki s pomočjo pametnega sistema za pisanje spletnega dnevnika izmenjujejo informacije in izkušnje, ter uporabniško aplikacijo, namenjeno, med drugim, komunikaciji v realnem času. Sistem omogoča nadzorovano rekreacijo od doma ali na delovnem mestu. Prav tako nudi druženje s prijatelji ali komunikacijo s trenerjem, četudi ti niso na istem kraju kot uporabnik.

Zmagovalna ekipa slovenskega izbora se bo udeležila regionalnega tekmovanja za Srednjo in Vzhodno Evropo, ki bo med 8. in 10. majem potekalo v Mariboru, najboljše tri ekipe tega izbora pa se bodo udeležile svetovnega finala, ki bo letos potekal v New Delhiju v Indiji. Slovensko tekmovanje poteka že tretje leto zapored - lani je domača ekipa zmagala na regijskem tekmovanju, ki je potekalo v Grčiji, in zasedla odlično 4. mesto na svetovni ravni.

Poleg zmagovalne ekipe so se na finalu slovenskega predtekmovanja predstavile še tri skupine. Rešitev Virtualni skrbnik je namenjena pomoči starostnikom in ljudem s posebnimi potrebami, LIFE - Life Saving Innovation for EMS učinkovitejši intervenciji ob nesrečah, rešitev FoodF1 pa omogoča lažji izbor zdrave prehrane. Strokovna komisija v sestavi predstavnikov Microsofta, Microsoftovih slovenskih partnerjev in novinarjev je na podlagi tehnološke inovativnosti, uporabnosti in družbene koristnosti izbrala rešitev, ki je najbolje ustrezala osnovnemu vodilu tekmovanja. Nagrade za najboljše tri ekipe slovenskega izbora je sponzoriralo podjetje Hermes Softlab.

Slovenski Microsoft in Univerza v Mariboru, ki skupaj organizirata srednje- in vzhodnoevropsko tekmovanje Imagine Cup 2006, sta za popestritev samega regionalnega tekmovanja v Mariboru pripravila veliko spremnih dejavnosti, med drugim okrogli mizi na temo družbe znanja in zaposlovanja v IT-ju ter Dneve tehnologije, kjer bodo predstavljene sodobne informacijske tehnologije in uporaba le-teh. V sodelovanju z zaposlitvenim portalom Mojedelo.com bo organizirana kadrovska tržnica, za večerno zabavo pa bodo poskrbele glasbene skupine Granna, Day Out, Zablujena generacija ter Peter Lovšin s Španskimi borci.