18-letnika je intervjuvala nekdanja članica finskega parlamenta Elisabeth Rehn, posnetek pa je objavljen tudi na Youtubu, kjer je že dosegel čez 100 tisoč ogledov.

Han Solov oče, Kim Jong Nam, naj bi bil najpogosteje omenjen kot naslednik Kim Jong Ila, dokler ga niso na mejnem prehodu z Japonsko aretirali. Imel je lažen potni list, na Japonsko pa naj bi se odpravil iz Dominikanske republike, saj je želel obiskati Disneyland v Tokiu. Z ženo Lee Kye Kyong sta se kasneje preselila v Makau, njun sin pa je živel daleč od oči javnosti, venomer obkrožen z več telesnimi stražarji. Obiskoval je mednarodno šolo, njegova prisotnost na skoraj vseh družbenih omrežjih pa je bila občasno vroča tema južnokorejskih in japonskih medijev.

Lansko leto se je Kim Han Sol preselil v Mostar, kjer nadaljuje s študijem na kolidžu United World po tem, ko mu je Hongkong zavrnil prošnjo za vizo. Le mesece po selitvi je umrl njegov dedek Kim Jong Il, njegov stric Kim Jong Un pa je prevzel vodenje države.

V intervjuju je Han Sol priznal, da nikoli ni spoznal svojega dedka. "Čakal sem in upal, da me bo prišel iskat," je pojasnil Rehnovi. "Nikoli nisem bil povsem prepričan, da ve, da obstajam. Večno sem si želel spoznati svojega dedka in ugotoviti, kakšna oseba je." Dodal je še, da Jonga Una še ni spoznal.

Razložil je, da je otroštvo preživel pri svoji materi v Severni Koreji. Da je vnuk velikega vodje, je ugotovil šele kasneje. "Ko sem odraščal v Severni Koreji, se nisem zavedal, kaj se dogaja. Nekaj časa sem živel pri materi doma. Življenjski standard je bil normalen. Ko sem izvedel, kdo je moj dedek, je bila zanimiva izkušnja," je pojasnil. "Kasneje sem skozi pogovore svojih staršev sestavil zgodbo o Kimu Jongu Ilu."

Han Sol načrtuje najprej diplomirati, se posvetiti prostovoljnemu delu in nato humanitarnim projektom. Dodal je, da želi prispevati k gradnji svetovnega miru, "predvsem v Severni Koreji".