Volitve so potekale v okviru regionalnih skupin sistema ZN. Argentina, ki je dobila 182 glasov, bo na sedežu skupine Latinska Amerika in Karibi zamenjala Kolumbijo, Ruanda, ki je dobila 148 glasov pa na sedežu Afriške skupine Južno Afriko. Ruanda je bila doslej v VS ZN le enkrat, Argentina pa osemkrat. Obe državi sta bili v svoji skupini brez konkurence.

Za izvolitev je bilo potrebnih 129 glasov. V skupini Zahodna Evropa in drugi je to najprej uspelo Avstraliji, ki je dobila 140 glasov. Avstralija je bila pred tem doslej že štirikrat v VS ZN.

Za preostali sedež sta tekmovali še Finska in Luksemburg. Finska je bila članica VS doslej dvakrat, Luksemburg pa te časti še ni doživel do danes, ko je dobil 131 glasov podpore. Konec leta se iz te skupine od VS ZN poslavljata Nemčija in Portugalska.

Tekma je potekala še za en prosti sedež Azijske skupine, kjer je Južna Koreja s 149 glasovi v drugem krogu ugnala Butan in Kambodžo, ki še nikoli nista bili članici VS. Južni Koreji je to doslej enkrat že uspelo.

Volitev tokrat ni bilo za sedež Vzhodnoevropske skupine, kjer Azerbajdžanu, ki je na lanskoletnih volitvah premagal Slovenijo, mandat poteče šele konec leta 2013.

V 15-članskem VS ZN je sicer še pet stalnih članic z neomejenim mandatom - ZDA, Rusija, Kitajska, Velika Britanija, Francija.