Podjetje je izvedlo interno preiskavo v enem izmed njihovih obratov, kjer je ugotovil, da so bili nekateri pripravniki stari med 14 in 16 let. Starostna meja za delo na Kitajskem je 16 let, poroča portal Mashable. "To ni samo kršitev delovnega prava na Kitajskem, ampak je tudi kršitev delovne politike podjetja Foxconn. Vodstvo podjetja je že sprejelo ustrezne ukrepe za vrnitev premladih pripravnikov v njihove izobraževalne institucije," so zapisali v sporočilu za javnost.

Neodvisna organizacija, ki nadzoruje spoštovanje delovnih pravic na Kitajskem, China Labor Watch je v izjavi zapisala, da so pripravniki v Foxconn prihajali iz različnih šol, podjetje pa ob prihodu ni pregledovalo njihovih osebnih podatkov. Odgovornost za incident morajo po njihovem mnenju sprejeti tako šole kot Foxconn.

Podjetje Foxconn je že nekaj časa v središču pozornosti zaradi delovnih pogojev, ki obstajajo v tovarnah. Zaradi večjega števila samomorov v podjetju leta 2010, so podjetja Apple, HP in Dell raziskala njihove poslovne prakse. Pred kratkim so delavci v podjetju stavkali in protestirali proti visokim standardom kvalitete, ki naj bi velevali pri proizvodnji izdelkov. Pred mesecem dni pa je moralo podjetje zaradi množičnega pretepa celo začasno zapreti enega izmed obratov v kraju Taiyuan.