Preiskava o tem, kaj se je dogajalo na veleposlaništvu v Bengaziju, kjer so bili 11. septembra ubiti veleposlanik Chris Stevens in še trije drugi ameriški državljani, je že v teku. "Prišli bomo do dna dogodkom, ki so se zgodili tisti dan. Krivi za napad bodo odgovarjali," je obljubila Clintonova.

Napad se je zgodil v vzhodnem libijskem mestu, zibelki revolucije leta 2011. Obamova administracija je za napad najprej okrivila besno množico, ki je protestirala proti ameriškemu filmu, v katerem so se norčevali iz islamskega preroka Mohameda. Kasneje se je izkazalo, da je bil napad delo teroristov.

Po vse več kritikah je podpredsednik Joe Biden prejšnji teden priznal, da ni vedel za prošnjo za okrepljeno varnost na veleposlaništvu, o čemer so spregovorili zaposleni na State Departmentu, kjer so prošnjo tudi zavrnili. Po soočenju podpredsedniških kandidatov je Bela hiša sporočila, da Biden ni vedel za prošnjo, saj je to zadeva, ki jo State Department obravnava sam.

Clintonova je pojasnila, da za dogodke ne želi kriviti nikogar, saj je vsak prispeval tolikšen delež informacij, kolikor jih je imel. "Čemur se želim izogniti je politični igri obtoževanja," je pojasnila.