"Dosegli smo odličen rezultat in veliko zmago," je ob simboličnem odprtju penečega vina dejal Đukanović. Dodal je, da bo dosedanja vladajoča koalicija še naprej vodila Črno goro.

"Še naprej bomo nosili breme odgovornosti za razvoj Črne gore. Prioriteta v prihodnjem obdobju bo izboljšanje kvalitete življenja vseh državljanov," je še dejal Đukanović, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Đukanović je še poudaril, da je črnogorska vladajoča koalicija ena od redkih v Evropi, ki je gospodarski krizi navkljub uspela ohraniti oblast.

Po podatkih nevladnih organizacij je koalicija Evropska Črna gora dobila 45,6 odstotka glasov ali 39 poslancev, Demokratska fronta Miodraga Lekića je dobila 23,8 odstotka glasov ali 20 poslanskih mandatov, Socialistična narodna stranka 10,6 odstotka ali devet poslanskih mandatov in Pozitivna Črna gora 8,9 odstotka ali sedem mandatov.

Vstop v parlament je uspel tudi Bošnjaški stranki s tremi poslanci, enega poslanca pa bo imela Hrvaška državljanska pobuda. Dva poslanska mandata v 81-članskem črnogorskem parlamentu naj bi po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dobila še albanska narodna skupnost.