Eksplozija je odjeknila med mašo za otroke, stare od šest do deset let, na obrobju Nairobija. Pri tem je umrl en otrok, stanje devetih drugih pa je resno, poroča BBC.

Namestnik tiskovnega predstavnika kenijske policije Charles Owino je sporočil, da je prišlo do eksplozije bombe v cerkvi Svetega Polikarpa, pri tem pa je bilo ranjenih več otrok. Kot nekatere druge afriške države, se tudi Kenija spopada s pojavom verske nestrpnosti v državi.

Do napada pa je prišlo le dan zatem, ko so se pripadniki milice Šebab morali po posredovanju kenijskih in drugih afriških vojaških sil umakniti iz svoje zadnje utrdbe v sosednji Somaliji.

Po napadu je več deset jeznih ljudi začelo metati kamenje proti pripadnikom somalijske skupnosti in poslopjem v lasti Somalijcev, ki prebivajo v pretežno somalijskem mestnem predelu Nairobija. V izbruhu nasilja ni bil ranjen nihče.

V soboto so se morali pripadniki Šebaba umakniti iz južnega somalijskega pristaniškega mesta Kismaayo, ki je bilo pomembno oskrbovalno središče islamistov. Kljub temu je predstavnik Šebaba Ali Mohamed Rage dejal, da bo milica ostala resna grožnja. "Še vedno smo na obrobju Kismaaya, ki bo ostal središče bojev," je povedal.

V najbolj smrtonosnem napadu na kenijsko cerkev so julija v mestu Garissa domnevni pripadniki Šebaba ubili 18 ljudi.