Berlusconi je včeraj razočaral svoje podpornike, saj ga ni bilo na velikem mladinskem shodu. Mnogi so bili namreč prepričani, da bo prav tam napovedal svojo kandidaturo.

Danes pa je 75-letni medijski mogotec v Benetkah novinarjem povedal, da je njegova odločitev odvisna od "pogojev, ki se bodo pojavili in tega, kakšna bo nova volilna zakonodaja".

Italijanski politiki se namreč že mesece prerekajo, kako bi spremenili omenjeno zakonodajo, ki jo mnogi označujejo kar z besedo "svinjak".

Berlusconi je bil novembra lani prisiljen odstopiti in oblast prepustiti uglednemu ekonomistu Mariu Montiju, potem ko je finančna kriza Italijo prignala blizu grškega scenarija. Od odstopa je Berlusconi ni veliko pojavljal v javnosti, priljubljenost njegove stranke pa je upadla.

Milijarder, ki je še vedno vpleten v spolne in finančne škandale, je danes ponovno spregovoril o tem, da Italija potrebuje ustavno reformo, da bi utrdila moč izvršne veje oblasti. Kritiziral je gospodarsko politiko Montijeve vlade, ki je uvedla stroge varčevalne ukrepe v državi, ki se že dolgo utaplja v globoki recesiji.