Članice Pussy Riot so bile avgusta spoznane za krive huliganstva in spodbujanja verskega sovraštva, ker so v osrednji moskovski katedrali izvedle "punkovsko molitev" proti Putinu, ter obsojene na dveletno kazen. Razsodba je sprožila ostre proteste v ruski civilni družbi in tudi v tujini.

Putin je v danes objavljenem pogovoru tudi spomnil, da so članice skupine "sodelovale pri skupinskem seksu na javnem kraju ter na splet dale video posnetek".

"Nekateri pravijo, da je skupinski seks boljši kot v paru, kajti posameznik lahko, kot pri vsakem drugem skupinskem delu, nekoliko zabušava," je dodal.

Putin je še dejal, da ne želi komentirati, ali sta bili obsodba upravičena in izrečena kazen pravična.

Ruski predsednik je v intervjuju za prokremeljsko televizijsko postajo Rusija danes spregovoril tudi o nekaterih mednarodnih vprašanjih. Zahodne in arabske države je pozval, naj ponovno preučijo svoje stališče do dogajanja v Siriji ter zagotovijo varnost sedanjega vodstva države v morebitnem procesu prenosa oblasti.

Zatrdil je tudi, da bo lahko sodeloval z republikancem Mittom Romneyjem, če bo ta izbran za ameriškega predsednika, čeprav je Rusijo imenoval za ameriškega geopolitičnega sovražnika številka ena.

Je pa Putin vseeno izrazil zaskrbljenost, kako bi izvolitev Romneyja vplivala na reševanja spora okoli protiraketnega ščita Nata v Evropi. Dejal je, da bi bil sistem, če bo predsednik Romney, zagotovo uperjen proti Rusiji.