Tožilstvo Svilana bremeni, da je med letoma 2004 in 2007 od direktorja produkcijske hiše Core media Vladimirja Šelebaja Sellierja ali njegovih posrednikov prejel 262.000 evrov podkupnine v zameno za predvajanje oddaj na Novi TV. Gre za televizijo, ki je tako kot POP TV v lasti ameriške družbe CME.

Mavrić je danes dejal, da je Svilan samostojno izbiral oddaje iz zunanje produkcije, uprava pa jih je sprejemala, ker je bivšemu programskemu direktorju zaupala.

Končno rešitev za nakup oddaj je sprejel takratni predsednik uprave Jurenec, pred njim pa Čakarmiš, je dejal Mavrić. Dodal je, da ne ve, ali je Svilan prejemal podkupnino.

Tožilstvo trdi, da naj bi Svilanu za vsako predvajano oddajo - "1 na 1", "U sridu", "Istraga" in "Interijeri" - "na roke" plačali tisoč evrov.

Direktorica informativnega programa Nove TV Iva Gačić je danes na sodišču povedala, da je nasprotovala sodelovanju s Core medio, ker je bila soproga Šelebaj Sellierja takrat znana novinarka Hrvaške televizije (HTV) Dijana Čuljak.

Tudi znani novinar HTV Denis Latin je potrdil, da je bila "javna skrivnost", da sta Čuljakova in njena kolegica s HTV, Hloverka Srzić Novak, delali za konkurenčno medijsko hišo.

Kot je dodal, je med pripravo ene izmed svojih oddaj Latinica tudi izvedel, da je Svilan prejemal podkupnino od Core medie.

Omenil je, da sta tudi dve članici programskega sveta Hrvaške radiotelevizije (HRT) prejeli nekaj tisoč evrov podkupnine od Core medie, da bi podprli projekte, ki jih je delala Novak Srzićeva, niso pa jih sprejeli na Novi TV.

Začetek zgodbe sega v leto 2004, ko je Svilan s HTV prestopil na Novo TV, kjer je skrbel tudi za sodelovanje z zunanjo televizijsko produkcijo. Afero so razkrili lansko jesen, Svilan pa vse obtožbe zanika.