"Ločenost sionističnega režima od Amerike nima nobenega pomena, Izraela pa ne smemo priznavati ločeno od ZDA,“ je za tiskovno agencijo Fars povedal iranski pomorski poveljnik Ali Fadavi. "Tako so do danes grozeč odnos do islamske republike zavzele zgolj ZDA. Če bodo Američani storili najmanjšo neumnost, regije ne bodo zapustili varno.“

Iran, ki sicer poseduje rakete z dosegom Izraela in ameriških ciljev v regiji, je v zadnjih mesecih opravila več vojaških vaj, na katerih je predstavil nadgradnje orožja, s čimer so želeli pokazati, da so usposobljeni za obrambo pred zračnimi napadi na jedrski program.

Izrael, za katerega mnogi menijo, da je edina država Bližnjega vzhoda z jedrskim orožjem, pravi, da bi jedrsko oborožen Iran predstavljal grožnjo obstoju Izraela. Teheran zanika projekt izdelovanja jedrskega orožja in vztraja, da gre za miroljuben projekt.

Izraelski premier Benjamin Netanjahu izkorišča prihajajoče ameriške predsedniške volitve in vrši pritisk na predsednika Obamo, domača opozicija pa Netanjahuju očita, da hujska k vojni z Iranom, da bi odvrnil pozornost od slabega stanja v državi zaradi gospodarske krize.