23-letni Ling Hu, sin visokega predstavnika kitajske Komunistične partije Linga Jihua, naj bi 18. marca letos imel prometno nesrečo s črnim Ferrarijem 458, pri čemer se je zaletel v zid ene izmed pekinških obvoznic. Nesreče naj ne bi preživel, poroča The Telegraph. V sicer dvosedežnem športnem avtomobilu naj bi v trenutku nesreče bili tudi dve deleti, za kateri prav tako ni znano, ali sta preživeli.

Ker je bil Ling Jinhu eden izmed tesnih sodelavcev kitajskega predsednika, je bila novica več mesecev skrita pred očmi javnosti, v zadnjem času pa so se začela pojavljati vprašanja, kako je lahko Ling prišel do tako dragega avtomobila, saj naj bi člani komunistične partije uradno zaslužili "le" okoli 10 tisoč funtov (12.600 evrov) na leto.

Incident je postal drugi največji škandal v partiji letos, takoj za umorom britanskega poslovneža Neila Heywooda, katerega je ubila žena visokega partijskega sekretarja Bo Xilaija, Gu Kailai. Xilai je moral zaradi umora odstopiti z mesta sekretarja komunistične partije. Linga je partija med vikendom že odstavila iz pisarne, ki ureja varnost za najvišje vodstvo partije, prestavila ga je na precej nižje delovno mesto po partijski hirearhični lestvici.

Kitajsko letos jeseni na 18. narodnem kongresu čaka zamenjava generacij, ki se zgodi vsakih deset let, in tako se bo zamenjalo tudi sedem od devetih članov stalnega odbora politbiroja. Toda Bo Xilaija in Linga Jihua tam gotovo ne bo.