Svobodna sirska vojska trdi, da je helikopter streljal nad ljudi v severovzhodnem delu mesta Jobar potem, ko je med valdnimi silami in uporniki izbruhnili močni strelski spopadi. Potem, ko so ga sestrelili, je padel na tla v bližini predela Kabun, še trdijo uporniki. Državna televizija je nasprotno dejala, da je helikopter strmoglavil, ne pa da je bil sestreljen.

Priča je za Reuters dejala, da je helikopter še v zraku zagorel, potem ko ga je zadel raketni izstrelek. Aktivisti so na svoji spletni strani objavili tudi posnetek in slike, na katerem se vidi goreč objekt, ki naj bi bil sestreljeni helikopter. Na posnetku je moč slišati upornike, ki vzklikajo ''Bog je velik'' med tem, ko helikopter pada proti tlem.

Za ogled posnetka kliknite na sliko:

(Foto: splet)

Preteklo nedeljo so opozicijski aktivisti izvedli masaker, v katerem je življenje izgubilo več kjot 200 ljudi. Napadli so jugozahodno predmestje Daraje. Iz tega incidenta so začeli na splet prihajati celo videoposnetki in fotografije, na katerih je moč videti mnoga trupla, vključno z otoci in ženskami. Državna televizija je dejala le, da je bila Daraja ''očiščena oboroženih terorističnih skupin''. Predsednik neodvisne preiskovalne komicije za Sirijo v okviru Sveta za človekove pravice ZN je dejal, da bi omenjeni poboj najverjetneje lahko umestili med vojne zločine. Bašar al Asad je med tem dejal le, da je vstaja, ki smo ji priča v Siriji, ''tuja zarota proti celotni regiji'' in je obljubil, da bo porazil zarotnike ''za vsako ceno''.