Policija je truplo Eve Rausing odkrila 9. julija, potem ko so policisti Rausinga ustavili zaradi vožnje pod vplivom mamil. Truplo so našli pod kupom oblačil in vrečk za smeti, mrtva pa naj bi bila že kar nekaj časa.

Preiskava je pokazala, da je Rausingova umrla že 7. maja, v njenem telesu pa so našli sledi drog, med drugim kokaina. Kljub temu vzroka smrti uradno še niso potrdili.

Rausing je policiji povedal, da se ne spomni prav dobro, kaj se je dogajalo pred in po ženini smrti, vendar je zatrdil, da ni želel soprogi nikoli storiti nič žalega. Kot je dejal, se ni bil sposoben "soočiti z realnostjo", da je njegova žena umrla. Dedič se sicer zadnjih nekaj tednov zdravi v psihiatrični bolnišnici, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Sodišče mu je zdaj izreklo pogojno kazen 10 mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let, še dva meseca pogojne zaporne kazni pa je dobil zaradi vožnje pod vplivom mamil. Za dve leti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, moral bo tudi na program za odvajanje od mamil, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Par, ki se je poročil v 80. letih prejšnjega stoletja, se je leta boril z zasvojenostjo z mamili, na drugi strani pa je podarjal milijone organizacijam, ki se borijo proti zasvojenosti z mamili.

Njun boj z odvisnostjo je bil na očeh javnosti od leta 2008, ko so Rausingovo aretirali, ker je skušala na ameriško veleposlaništvo v Londonu pretihotapiti mamila. Imata štiri otroke.