Srbski Press poroča, da je to informacijo srbska varnostno informacijska služba BIA dobila prejšnji teden od ene najboljših evropskih obveščevalnih služb, zato naj bi bila verodostojnosti informacije nedvomno zanesljiva.

Poleg Tadića in Dačića naj bi nagrada veljala tudi za glave Tadićevega vodje kabineta Miodraga Rakića, direktorja Bie Saše Vukadinovića, tožilca na področju organiziranega kriminala Miljka Radisavljevića in aktualne pravosodne ministrice Snežane Malović. O vsebini sporočile so obvestili tudi novega srbskega predsednika Tomislava Nikolića.

Iz predsednikovega kabineta so za Press povedali, da so seznanjeni z informacijami ogrožene varnosti teh ljudi, zato so že sprožili preiskavo. Nikolićevi svetovalci so sporočili, da se je novi predsednik osebno zavzel za posebno zaščito Tadića in njegove družine, o čemer smo na Dnevnik.si že poročali.

Čeprav se Šarić po navedbah obveščevalcev trenutno nahaja v Južnoafriški republiki, je njegov vpliv na Balkan še vedno močan. V Srbiji sta se pred kratkim zgodila dva umora, ki naj bi bila povezana z mafijo in Šarićem oz. z notranjimi boji v črnogorski mafiji. Po teh umorih je tudi sam Tadić priznal, da se v Srbiji več ne počuti varnega, razlog za to pa naj bi bile že stare grožnje s smrtjo s strani Šarića.

Ta naj bi Tadiću že dolgo nazaj poslal sporočilo, da se mu bo maščeval zaradi zloma mamilarskega imperija. Tako teorija o naročenih umorih Tadića in ostale peterice ni tako nerealna, kot bi si sprva mislili.

V Sloveniji v okviru zadeve Balkanski bojevnik sodijo tudi Draganu Tošiću, ki ga sumijo, da je vodil slovenski del Šarićevega narkokartela.