Večina javnomnenjskih raziskav daje Chavezu občutno prednost pred nasprotnikom, vendar so ga bolezen in operacije v minulem letu preveč oslabile, da bi se podajal na dolgotrajne in naporne turneje po državi. 

57-letni Chavez, ki je raka sicer premagal, se je posledično odločil za redne televizijske nagovore. Ti navadno trajajo tudi po nekaj ur skupaj, zadnje čase pa skoraj vsak dan. Posluževal se bo tudi spletne mikroblogerske platforme Twitter, kjer ima njegov račun @chavezcandanga skoraj 3,2 milijona sledilcev.

V sklopu kampanje bo delovala tudi SMS storitev, tako da bodo mnogi revnejši Venezuelci, ki doma nimajo dostopa do spleta, kot sporočila na svoje mobilne telefone prejemali Chavezove redne objave na twitterju. Omenjena sporočila bodo lahko prejemali tudi tisti, ki niso registrirani na tej platformi.

Predsednikova spletna persona je pomemben del strategije v predvolilni kampanji. Ta bo, kot je videti, eden najtežjih bojev Chavezovega političnega življenja, poroča Reuters. Chavez je tvitati pričel že pred dobrima dvema letoma. Hitro je dobil ogromno sledilcev, zato je moral najeti dvesto ljudi, ki so mu pomagali prebirati in se odzivati na "plazove" sporočil, ki so mu jih pošiljali državljani.

Ta spletni uspeh ga je tako navdušil, da je k tvitanju spodbudil tudi Kubanca Fidela Castra in bolivijskega predsednika Eva Moralesa. Ta trojica velja za najglasnejše levousmerjene kritike "ameriškega imperija", kot ga imenujejo sami.

V tem trenutku je po številu sledilcev na twitterju 179. na svetu (takoj za jamajško-ameriškim hiphop zvezdnikom Seanom Kingstonom).