V kongresu, kamor je bil prvič izvoljen leta 1980, je bil Frank odločen zagovornik pravic manjših in revnih, nasprotnik vojn in velikega kapitala. Predvsem pa je bil znan kot eden najbolj duhovitih izvoljencev ljudstva in zagovornik pravic homoseksualcev.

Novembra lani je napovedal, da se bo po izteku mandata januarja 2013 upokojil. Januarja letos pa je sporočil, da se bo poročil s podjetnikom iz države Maine Readyjem, s katerim sta v razmerju od leta 2007.

Predsednik ZDA Barack Obama je ob Frankovi napovedi upokojitve sporočil, da bodo pogrešali njegovo gorečnost in humor, prav tako pa je izpostavil kongresnikovo delo na področju zadnje finančne reforme, ki naj bi preprečila ponovitev krize iz leta 2008.

Sobotno poročno slovesnost je vodil guverner države Massachusetts Deval Patrick. Poroke se je udeležilo okoli 300 gostov, med njimi voditeljica demokratov v predstavniškem domu Nancy Pelosi.

Homoseksualci se lahko v Massachusettsu poročajo od leta 2004. Tovrstne poroke so dovoljene še v sedmih zveznih državah ZDA in v prestolnici Washington, ki je posebna zvezna upravna enota.