Do takrat bo ostal na prostosti po plačilu pet milijonov dolarjev varščine. V petek so ga agenti FBI aretirali že zjutraj in pripeljali na sodišče, kjer je potrdil dogovor s tožilstvom, vendar pa ponovil, da za bratove poneverbe ni vedel vse do decembra 2008, ko jih je Bernard Madoff priznal.

Peter Madoff je bil eden od direktorjev v bratovem podjetju, ki je bilo le velika piramidna shema, med katero je Madoff vlagateljem izplačeval visoke obresti na vloge z denarjem naslednjih vlagateljev. Igra je šla naprej več let, dokler konec leta 2008 ni počila huda finančna kriza in novih vlagateljev ni bilo več, stari pa so hoteli denar nazaj.

Ameriški preiskovalci so uvodoma govorili, da je Madoff poneveril do 65 milijard dolarjev, vendar je dejansko šlo za 20 milijard dolarjev, oškodovanci pa si bodo lahko razdelili le nekaj sto milijonov dolarjev zaplenjenega premoženja vpletenih.

74-letni Bernard Madoff je bil leta 2009 obsojen na 150 let zapora. Takrat je trdil, da brat ni vedel za piramidne posle. Peter Madoff je v petek povedal, da se mu je decembra 2008 podrl svet in da so brez denarja ostali tudi družinski člani, ki jih je prepričal, naj vložijo v bratovo podjetje. Tožilci so trdili, da je bil kriminalno nesposoben in je zavestno ponarejal finančna poročila zvezni Komisiji za vrednostne papirje in borzo (SEC).

Po izbruhu škandala so premoženje zamrznili tudi Petru Madoffu in mu med drugim prodali 5,5 milijona dolarjev vredno hišo v Palm Beachu na Floridi. Prav tako so mu odredili, da lahko za preživljanje porabi na mesec "le" 10.000 dolarjev. Peter Madoff je v letih 1993 do 2008 zaslužil skupaj 36 milijonov dolarjev.