Najverjetneje, ugotavlja novinar britanskega Guardiana, ki se sprašuje, kakšen razlog bi sicer imela družina Bush, da bi enega svojih članov poslala v vojno. 36-letni George P. je ustanovil politično skupino Maverick PAC, s katero želi pridobiti čim več mlajših podpornikov in donatorjev republikanske stranke. Na zadnjih volitvah je namreč kar dve tretjini volivcev med 18. in 29. letom starosti glasovalo za demokratskega kandidata. Čeprav nečak zadnjega ameriškega republikanskega predsednika tega še ni naznanil javno, lahko z veliko verjetnostjo pričakujemo, da bo ta sredstva uporabil tudi sam, ko se odloči za politično kandidaturo.

In čeprav so bili ameriški volivci morda že precej naveličani pripadnikov "političnega klana iz Teksasa", zadnji pripadnik rodbine Bush vseeno ponuja nekaj novega in svežega. Svoje latinsko-ameriško poreklo. George Prescott je sin Mehičanke Columbe Bush, ki jo je Jeb spoznal na izmenjavi v njenem rodnem kraju Léonu.

Za republikance, ki se že nekaj desetletij trudijo demokratom izmakniti glasove Latinskih Američanov, je to odlična novica. Kot še ugotavlja novinar Guardiana, še posebej zato, ker jim sedaj za nabiranje glasov te ameriške manjšine ne bo treba spreminjati svojih nepravičnih ekonomskih politik, ki so za pripadnike manjšin vse prej kot ugodne.

Dinastija Bush (foto: wiki commons)