V skladu s sporazumi bodo švicarske banke odtegnile pavšal z računov državljanov omenjenih treh držav, nato pa bodo nakazale denar njihovim oblastem kot nadomestilo za morebitno davčno utajo in obresti. Švicarske oblasti pri tem ne bodo posredovale imen lastnikov računov.

Po podatkih nemškega finančnega ministrstva imajo nemški državljani v Švici skritih okoli 80 milijard evrov, vendar pa ni znano, kolikšen del tega denarja se je pred današnjim glasovanjem v švicarskem parlamentu že vrnil v domovino ali pa bil prenesen drugam.

Sporazume morajo zdaj ratificirati še parlamenti v Nemčiji, Londonu in na Dunaju. Nemški opozicijski socialdemokrati in Zeleni so kritični do sporazuma, ker državljanom omogoča, da se izognejo kazni.

V Bernu je proti glasovalo nekaj poslancev socialdemokratske stranke in skrajna desničarska ljudska stranka. Prvi so bili proti, ker dogovor utajevalcem davkom omogoča, da se izognejo kazni, drugi pa se bojijo, da bodo sporazumi sprožili odliv denarja iz Švice in oslabili njen položaj finančnega središča.