Po štetju ameriške tiskovne agencije AP je imel Romney pred Teksasom v žepu 1086 delegatskih glasov, za zmago pa jih je potrebnih 1044. V Teksasu jih je bilo na voljo 152, od katerih jih je velika večina pripadla Romneyju. V igri je bil le še teksaški zvezni kongresnik Ron Paul, ki pa ne vodi več aktivne kampanje.

Romneyja v torek niti ni bilo v Teksasu, kjer bodo na predsedniških volitvah 6. novembra zanesljivo volili za republikanskega kandidata, ampak je bil najprej v Koloradu, nato pa zvečer še v Nevadi.

To sta dve od osmih zveznih držav, ki bosta letos odločali o zmagovalcu volitev, saj so ostale praktično že razdeljene med Romneyja in Obamo. Tesno bo še v Ohiu, Severni Karolini, Virginiji, Iowi, New Hampshireu in na Floridi.

Ameriški liberalci se ponovno posmehujejo Donaldu Trumpu in posledično Romneyu

Romney je iz Las Vegasa, kjer se je udeležil prireditve za zbiranje denarja za kampanjo v organizaciji bogataša Donalda Trumpa, sporočil, da je počaščen zaradi izkazanega zaupanja volivcev.

"Nimam nobenih iluzij o težkem delu, ki nas čaka, vendar bomo zadovoljni šele, ko Ameriko vrnemo na pot polne zaposlenosti in blaginje," je dejal.

Zaradi druženja s Trumpom si je Romney v torek nemudoma prislužil negativen oglas Obamove kampanje, ki ga obtožuje priklanjanja skrajnežem v vrstah republikanske stranke. Trump je namreč pred dnevi znova javno izrazil dvom, da je bil Obama res rojen v ZDA. Zdaj trdi, da je bil rojen v Keniji, pred letom dni pa je bil prepričan, da se je Obama rodil v Indoneziji.

Romney ni naravnost zavrnil Trumpovega prepričanja, a je kljub temu dejal, da se z vsemi svojimi podporniki ne strinja vedno o vsem. Kasneje so sporočili, da Romney verjame, da je Obama rojen v ZDA in da o tem ne misli razpravljati.

Nominacija Romneya republikanski izhod iz sile

65-letni Romney je nominacijo osvojil precej pozno za republikanca, a še vedno hitreje kot leta 2008 Obama, ki se je boril s Hillary Clinton vse do 3. junija.

Romneyjeva pot do zmage ni bila nič lažja, saj so se v zadnjem letu dni na vrhu anket zamenjali številni drugi kandidati. Vendar je imel dovolj trdno organizacijo z dovolj denarja, da je na koncu na vrhu ostal sam. Precej pomoči pa je imel tudi s strani protikandidatov, ki so se tekom kampanje izkazali za preveč ekstremne, nesposobne ali vpletene v spolne škandale.