Vodja islamske skupnosti Bosne in Hercegovine, Mustafa Cerić, je v intervjuju za agencijo Anadolija dejal, da ne izkjučujejo možnosti, da se nad Bošnjaki ponovno izvede genocid. ''Ne izključujemo možnosti, da se za nas pripravlja ponoven pregon. Ni izključeno, da nekdo nekje, stran od našega vedenja, pripravlja ponoven izgon Bošnjakov z Balkana, torej iz Bosne. Torej, da se nam zgodi to, kar se je zgodilo muslimanom in Judom v Španiji,'' je dejal Cerić.

Cerić sicer v svetu velja za velikega intelektualca, kot pa je dejal, ta alarmantna opozorila danes sporoča tudi zaradi ''jasnih manifestacij četništva, torej ravnogorskega četniškega gibanja''. Člani gibanja so v črnih uniformah in s kokardami na pokrivalih tudi pretekli konec tedna protestirali zaradi obletnice aretiranja vojnega zločinca Ratka Madića. ''Manifestacije, kot so korakanje 'ravnogorcev', in poveličevanje vojnih zločincev, kar naj bi bila njihova pravica do govora, so le majhen delček tega, kar se dejansko dogaja. Koliko tega pa sploh ne vidimo? Danes nimamo pravice ignorirati možnosti, da se nam ponovno lahko zgodi genocid.''

''Narod smo, ki si ne sme privoščiti slabega, nesposobnega in neodgovornega vodstva, saj nas mora to vodstvo voditi in zaščititi od mogočega genocida. Ponavljam, da sam ne izključujem možnosti, da nas poskušajo iztrebiti. Ne smemo imeti vodij, ki niso pripravljene žrtvovati svojega časa, zdravja, lastnine in celo svojega življenja, da bi naš narod ostal,'' je še povedal in dodal, da če ne bodo imeli takih vodij, jim bo vedno pretil genocid.
.