"Grkom moramo omogočiti, da najdejo rešitev zase. Upam, da bo lahko tudi Evropa pomagala z določenimi ukrepi za rast grškega gospodarstva," je dejal Hollande.

Nemška voditeljica je v predvolilni kampanji stala ob strani Hollandovemu nasprotniku, nekdanjemu francoskemu predsedniku Sarkozyju, med včerajšnjim pogovorom pa naj bi socialist, ki je šele včeraj prevzel položaj vodje države, in konzervativna Merklova zgladila tudi to.

Hollande je po srečanju medijem dejal, da "francosko-nemški odnosi ostajajo stalnica za francoskega predsednika". "Francija in Nemčija se zavedata svojih odgovornosti za dober razvoj Evrope," pa je dejala Merklova. "V tem duhu bomo, verjamem, našli tudi rešitve na različne težave."

Merklova je še poudarila, da so bile govorice o njunih nesoglasjih prenapihnjene, a dve največji gospodarstvi evroobmočja še vedno ostajata razdeljeni glede sprememb fiskalnega pakta.

Hollande je na primer omenil izboljšanje konkurenčnosti, za kar si prizadeva tudi Merklova, omenil pa je tudi izdajo skupnih evropskih obveznic, čemur pa nemška kanclerka goreče nasprotuje. Fiskalnega pakta za medije ni želel komentirati.