Bossijev sin Renzo je namreč po poročanju italijanskih medijev triletni program na zasebni univerzi Kristal v Tirani dokončal v manj kot letu dni, pri čemer je z ocenami med 8 in 10 opravil 29 izpitov in pridobil 180 kreditnih točk. Vsa dokumentacija je sicer v albanskem jeziku.

Italijanska policija zdaj preiskuje, ali je stroške študija plačala stranka. Slednje je po poročanju italijanskih medijev precej verjetno, saj je ena od prič potrdila, da je Renzo Bossi trenutno vpisan na eno od londonskih univerz, ki jo vsake toliko časa po njenih besedah obišče, stranka pa naj bi za študij plačala okoli 130.000 evrov.

Na isti albanski univerzi, ki je bila ustanovljena leta 2005, je po poročanju italijanskih medijev diplomiral tudi telesni stražar podpredsednice senata in zdaj že nekdanje članice Severne lige Rosy Mauro. Tudi to diplomo naj bi plačala Severna liga.

Ker bodo ta konec tedna v okoli 1000 občinah potekale lokalne volitve, italijanski politični analitiki ugibajo, ali bodo škandali, povezani s porabo volilnega denarja za financiranje razkošnega življenja Bossijeve družine, poslabšali volilni rezultat stranke.

Umberto Bossi je že kmalu po izbruhu afere odstopil z mesta predsednika stranke, iz stranke pa so bili z namenom čiščenja izključeni tudi nekateri vidni člani. Za verjetnega Bossijevega naslednika je donedavna veljal nekdanji minister v vladi Silvia Berlusconija Roberto Maroni, vendar je Bossi ta teden napovedal svojo kandidaturo.