''Nemogoče, srce parajoče je, jezna sva, prestrašena, nedojemljivo je,'' sta še dodala. ''Včasih se zdi, da je minila že večnost, včasih se zdi, kot da je bilo včeraj.''

Tedensko bedenje že odkar je pogrešana

Kot poroča BBC, naj bi na peto obletnico izginotja male Madeleine cerkev v Liverpoolu, kjer živijo njeni stari starši in kjer sta se poročila njena starša, darovala mašo zanjo. V isti cerkvi lokalni verniki namreč že vse odkar je izginila, vsak teden priredijo bedenje. ''Upamo, da nam bo Bog namenil srečen konec v tej grozni, grozni zgodbi,'' je dejal župnijski duhovnik.

Metropolitanska policija je dejala, da imajo v zvezi z Madeleine kar 195 novih sledi, ki jih morajo še preveriti, a vsakršna ponovna otvoritev preiskave je v rokah portugalske policije. Detektiv Scotland Yarda, ki vodi britansko iskanje Madeleine je za BBC povedal, da imajo tokrat najboljšo možnost do sedaj, da končno najdejo pogrešano deklico.

Spomnimo, Madeleine je izginila iz portugalskega letovišča, iz hotelska sobe. Starša sta jo, kot trdita, pospremila v posteljo, nato pa odšla na večerjo. Ko sta se vrnila, je mala Madeleine izginila. Za deklico, ki bi danes štela devet let, se je izgubila vsaka sled, čeprav sta starša takoj poklicala policijo.

''Ne verjameva, da je mrtva''

Med leti se je o tem, kaj se je pravzaprav zgodilo z Madeleine, pojavilo nešteto zgodb. Od tega, da sta jo starša ubila ali pa je deklica umrla po nesreči, pa sta nato z lažno ugrabitvijo hotela prikriti njeno smrt, do tega, da je bila žrtev trgovine z belim blagom.

Njena starša še vedno ne verjameta, da je Madeleine mrtva, saj da ni nobenega dokaza, da je deklica umrla. Menita, da je bila ugrabitev zelo natančno načrtovana, kar naj bi dokazovalo, da so deklico ugrabili ljudje, ki sami ne morejo imeti otrok in so se zato zatekli k ugrabitvi.

Pred nedavnim je policija izdelala tudi nov fotorobot – kako bi Madeleine bila videti danes (na sliki spodaj).

Starša med tem opozarjata, da mediji napačno uporabljajo termin ''skrivnostno izginotje''. ''Ne morete uporabiti tega termina, dokler niso bile preiskane in izrabljene vse možnosti.'' Zato upata, da bo kmalu ponovno odprta preiskava na Portugalsekm.

Upokojenka trdi, da jo je videla

70-letna Rose Johnson je dejala, da je avgusta lani videla Madeleine, kako se igra na plaži v kraju Penoncillo. Na tem področju naj bi dekle videli tudi pred kratkim. Johnsonova je dejala, da je bila v družbi ljudi, ki jim po videzu ni bila podobna. Bili so temnejše polti, deklica pa je bila bledolična in svetlolasa, tako Johnsonova. ''Bilo je zelo čudno. Deklica je imela kakih osem let, videti je bilo, kot da je v povsem svojem svetu. Držala se je stran od ljudi, s katerimi je bila na plaži.''

Starša še vedno pozivata, da se v primeru kakršnekoli informacije ljudje obrnejo na kontaktne centre: Operation Grange (telefon za klice izven Velike Britanije 0044 207 321 9251) ali mail Operation.Grange@met.pnn.police.uk.