Policisti so se pred napadi najbolj zagrete skupine v črno oblečenih protestnikov morali celo umakniti za tovornjak, kjer so počakali, da so se protestniki umirili in prostovoljno odšli, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Največji protesti so bili po pričakovanju v berlinskih četrtih Kreuzberg in Friedrichshain.

Ne glede na izgrede je bil letošnji prvi maj v Berlinu mirnejši od tistih v preteklih letih. Berlinska policija je protestnike sicer pričakala pripravljena, saj je imela za posredovanje na voljo 7000 policistov in več helikopterjev.

Približno 1400 demonstrantov se je zbralo tudi v Hamburgu, kjer so se protesti prav tako odvili nepričakovano mirno. Policistom, ki so korakanje demonstrantov skozi mesto spremljali s pripravljenim vodnim topom, ni bilo treba posredovati.

Več dela je imela policija v švicarskem Zürichu, kjer je nasilje sicer stalnica prvomajskih demonstracij, ki se jih je letos udeležilo kakih 12.000 ljudi.

Preglavice je züriški policiji povzročilo tudi nekaj deset razgretih mladih v kapucah, ki so jih po tradicionalnem prvomajskem shodu napadli s kamni in steklenicami. Varuhi miru so morali posredovati s solzivcem in vodnimi topovi, nekaj oseb pa so tudi aretirali.