Po navedbah sirskih opozicijskih aktivistov vojska bombardira območje ob mestu Azaz. Območje preletavajo tudi vojaški helikopterji, spopadi med silami, zvestimi sirskemu režimu, in uporniki, pa potekajo že od četrtka. Mesto Azaz se nahaja na poti iz Sirije v sosednjo Turčijo, kamor bežijo sirski civilisti. Poleg tega predstavlja pot tudi glavno preskrbovalno žilo za uporniško Svobodno sirsko vojsko.

V današnjih spopadih po vsej državi naj bi po navedbah aktivistov umrlo najmanj 24 ljudi, vključno s sedmimi pripadniki sirskih sil. Sirska državna tiskovna agencija Sana je poročala, da so spopadi med vladnimi silami in "teroristi" potekali v okolici Damaska ter v provincah Idlib, Alepo in Hama.

Sankcije proti sirski modni ikoni in Čižu, Belorusi grozijo s povračilnimi ukrepi

V Homsu, ki leži kakih 25 kilometrov od meje z Libanonom, naj bi medtem vladne sile od jutra obstreljevale okrožji Bab Dreib in Safsafa e Varšeh, je sporočil sirski Observatorij za človekove pravice.V bližini mesta Sermin v provinci Idlib na severozahodu Sirije nedaleč od turške meje je bil v četrtek tarča obstreljevanja avtobus, na katerem so bili tudi ženske in otroci. V napadu je umrlo deset potnikov, ki naj bi bili na poti proti Turčiji.

Skupno naj bi v četrtkovem nasilju po Siriji po navedbah observatorija umrlo najmanj 62 ljudi, med njimi 35 civilistov. Med žrtvami naj bi bilo tudi 18 vojakov in deset odpadnikov sirske vojske. Svet ZN za človekove pravice (UNHCR) je danes sporočil, da pričakuje, da bo Sirijo v naslednjih šestih mesecih zapustilo 100.000 beguncev. Pozvali so k naboru 84 milijonov dolarjev donacij za pomoč Sircem, ki so se zatekli v sosednje države.

Po navedbah UNHCR so v Turčiji doslej zabeležili 17.000 sirskih beguncev, več kot 16.000 se jih je zateklo v Libanon, 8500 jih je prispelo v Jordanijo, vse več pa naj bi se jih zatekalo tudi v sosednji Irak.