Žalna slovesnost je potekala v katoliški cerkvi sv. Petra v belgijskem mestu Leuven. Nekaj 11- in 12-letnikov, ki so nesrečo preživeli in so bili prijatelji žrtev, so se nanje spomnili tako, da so na belih krstah prižigali sveče.

Sedem pokopanih otrok, od katerih so se danes poslovili, je obiskovalo šolo Saint Lambertus v mestu Heverlee, preostalih 15 pa šolo v mestu Lommel blizu meje z Nizozemsko. Tam je v sredo zanje potekala tudi žalna slovesnost.

Iz Švice pa so danes sporočili, da so tri deklice, ki so bile po nesreči nekaj časa v komi, danes končale zdravljene v univerzitetni bolnišnici v švicarskem mestu Lausanne in se vračajo v domovino. "Po tednu dni na oddelku intenzivne nege so tri deklice, ki so bile ranjene v prometni nesreči v Valaisu, zapustile bolnišnico in se vračajo v Belgijo," je zapisano v sporočilu za javnost. Ob tem so iz bolnišnice še sporočili, da se je zdravje vseh treh 12-letnic minuli teden bistveno izboljšalo in ne potrebujejo več pomoči pri dihanju.

22 otrok in šest odraslih je 13. marca umrlo, potem ko je avtobus trčil v steno predora v Švici. Nesreča se je zgodila med vračanjem z enotedenskih smučarskih počitnic. V nesreči je bilo ob tem ranjenih 24 otrok.