Britansko nacionalno zdravstvo je namreč šele peti največji zaposlovalec na svetu, saj je tu zaposlenih 1.7 milijonov ljudi iz vse Anglije, Walesa, Škotske in Severne Irske.

Kralj hitre prehrane McDonald's je na 4. mestu z 1.9 milijoni zaposlenih. Glede na to, da McDonald's posluje po principu franšiz, pa so ljudje, ki nosijo njihove uniforme, uradno zaposleni pri lokalnih podjetjih, ki so odprla tovrstne restavracije s hitro prehrano.

Tretji zaposlovalec po vrsti je ameriška veriga supermarketov Walmart, ki zaposluje 2.1 milijona ljudi, na drugem mestu se je znašla kitajska vojska PLA, ki šteje 2.3 milijona vojakov. Prvo mesto pa je pripadlo ameriškemu Ministrstvu za obrambo, ki šteje kar 3.2 milijona zaposlenih. Zakaj je tako ogromno? Zakaj preseže celo kitajsko vojsko?

Ministrstvo s sedežem v Pentagonu se namreč zelo rado pohvali, kako je največje na svetu. Vendar je tu všteta tudi civilna podpora, ki pri kitajski vojski ni všteta. Če bi šteli zgolj aktivno zaposlene na ministrstvu, bi to znašalo "le“ 1.6 milijona ljudi.

Kitajska vojska pa je po drugi strani tako obsežna, saj še vedno prisegajo na obvezni vpoklic, ki pa so ga v večini zahodnjaških državah ukinili. V omenjeni zgodbi se tudi pogosto omenja Indijske železnice kot največji zaposlovalec. Vendar se je podjetje uvrstilo šele na 8. mesto.