"Izrael se pripravlja na morebitno vojno z Iranom," je Mešal povedal v intervjuju za turško tiskovno agencijo Anatolia. Ob tem je Izrael obtožil, da na območju Gaze izvaja "državni terorizem".

Sicer pa je Mešal zagovarjal raketne napade, ki so jih oborožena gibanja v Gazi pred dnevi izvajala na judovsko državo. "Edini namen izstrelitve raket je naša obramba. Izrael nas napada in naši bratje v Gazi imajo vso pravico, da se branijo," je povedal Mešal, ki se je nenapovedano sešel s turškim premierom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Turčija je nekdaj veljala za eno najtesnejših zaveznic Izraela v muslimanskem svetu, vendar so se odnosi med državama ohladili, odkar je na oblasti Erdogan. Ta je med drugim večkrat izrazil ostre kritike na račun izraelskih napadov na Gazo.

Palestinska gibanja z območja Gaze so minuli teden po štiridnevnem obstreljevanju, v katerem je umrlo 25 prebivalcev Gaze, z Izraelom dosegla dogovor o premirju.

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je sicer že večkrat opozoril, da ne bo dopuščal jedrskega oboroževanja Irana, ter poudaril, da ima Izrael "dolžnost, da se brani" pred vsakršno zunanjo grožnjo.