"Ubitih je bilo najmanj 27 ljudi, 97 je bilo ranjenih," je dejal sirski minister za zdravje Vael al Halaki. Eksplodirala naj bi avtomobila bombi, tarči napadov pa sta bili poslopje obveščevalne službe in oddelek policije za preiskave kriminala. Sirske varnostne sile so območji napadov nemudoma zaprle.

Eksploziji sta odjeknili zgodaj zjutraj v razmiku nekaj minut, povzročili pa sta tudi precejšnjo gmotno škodo. Da sta odjeknili eksploziji, ki sta terjali žrtve, je potrdil tudi sirski Observatorij za človekove pravice, poročajo tuje tiskovne agencije.

Kriva Katar in Saudova Arabija?

Sirska televizija je odgovornost za napada pripisala Katarju in Saudova Arabija, arabskima državama, ki sta najbolj kritični do sirskega režima. "Državi sta politično, pravno in versko odgovorni," je dejal televizijski komentator, medtem ko so predvajali posnetke trupla enega od domnevnih teroristov.

V Siriji so od začetka upora proti režimu predsednika Bašarja al Asada marca lani zabeležili več podobnih napadov. Nazadnje sta bila v začetku marca v mestu Dara, ki velja za eno od središč upora na jugu države, ubita civilista, 20 ljudi pa je bilo ranjenih.

Sirska vlada za napade obtožuje teroristično mrežo Al Kaida, medtem ko sirska opozicija trdi, da so napadi delo samega režima.