Kot je za arabski časopis Al-Akhbar daily povedal iraški aktivist, je bilo v zadnjem mesecu zaradi  "emo videza“ kruto ubitih že več najstnikov. Nekaj so jih ubili tako, da so jim glave razbili s težkimi betonskimi kockami.

Val nasilja nad najstniki se je razširil po tem, ko je iraško notranje ministrstvo emote označilo za "hudičeve vernike". V svojem sporočilu pa so zapisali: "Fenomen emotov oziroma hudičevih vernikov nadzira moralna policija, ki ima nalogo, da posameznike, v primeru, ko bi ti lahko postali nevarni za družbo ali ji škodovali, čim prej odstrani,“ so zlovešče besede dekreta iraškega notranjega ministrstva. V zapisu vlade modo emotov tudi opišejo, da bi jih verska policija zlahka prepoznala.

Očividci so za medije povedali, da je pred dnevi skupina oboroženih moških v civilni opravi zajela skupino najstnikov in jih z betonskimi kockami zbila do smrti. "Prvo so najprej vrgli v fantovo roko, nato nogo in še v glavo. In če še ni bil mrtev, so vse še enkrat ponovili,“ je povedala ena izmed prič. Trupla pa so nato odvrgli v zabojnike za smeti po celem Bagdadu.

Do sedaj naj bi na tak način ubili že med 90 in 100 najstniki. Iranski aktivisti pa pravijo, da so po vsej iraški prestolnici začeli razdeljevati letake, v katerem opozarjajo mladino, da naj se za voljo življenja odpovedo emo subkulturi.