Izraelski napad je bil odgovor na palestinsko minometno obstreljevanje juga Izraela. Ta napad ni povzročil nobene škode. Kot je sporočila izraelska vojska, je bil Kuajsi eden od voditeljev, ki so "načrtovali, finančno podpirali in usmerjali" napade na jug Izraela, ki so jih palestinski skrajneži izvedli iz Egipta avgusta lani.

V tem napadu je več oboroženih napadalcev izvedlo usklajene napade na avtomobile in avtobuse, ki so vozili po cesti ob meji med Izraelom in Egiptom kakih 20 kilometrov severno od izraelskega rdečemorskega pristaniškega mesta Eilat. Napadi so trajali več ur. Pri tem je bilo ubitih osem ljudi, še 25 pa jih je bilo ranjenih.

Manjše skupine ne mirujejo

Palestinsko gibanje Hamas, ki nadzoruje območje Gaze, zaenkrat ohranja premirje z Izraelom, vendar pa so zato bolj aktivne manjše palestinske skupine, ki redno izstreljujejo projektile na cilje v Izraelu. Ta pa nato običajno odgovori z letalskimi napadi na cilje na območju Gaze.

Med temi skupinami je tudi relativno majhna skupina PRC, ki pa je med najbolj dejavnimi, navaja AFP. Skupina je tudi že zagrozila z maščevanjem za uboj Kuajsija, še navaja francoska tiskovna agencija.