Kot poroča BBC se je operacija začela nekja po polnoči in je bila v večini mirna, le dvajset protestnikov so morali zaradi upiranja aretirati.

Gibanju Occupay London je sodišče zavrnilo možnost za pritožbo na sodni odlok vrhovnega sodišča, ki je odločilo, da se mora njihova izselitev nadaljevati. Mesto London je dejalo, da ''obžalujejo' da je moralo priti do nujne izselitve protestnikov.

Gibanje je sicer kamp postavilo 15. oktobra lani. So pa sedaj povedali, da uničenje njihovega kampa še zdaleč ne pomni, da so s svojo antikapitalistično akcijo zaključili. Kljub temu se velika večina sodnim izvršiteljem in pa policiji ni upirala, svojo opremo so mirno pospravili iz prizorišča.

''Drama dogodka samega''

Le peščica se je policiji upirala s postavitvijo provizorične ograde iz lesenih palet, ki pa so jo seveda policisti brez večjih težav odstranili.

George Barda, eden od petih protestnikov, ki so se pritožili na odločitev vrhovnega sodišča, je dejal, da ima ''mešane občutke''. ''To ni konec akcije, to je začetek. Moja osebna skrb je, da ne smemo dramatičnosti tega dogodka pustiti, da zasenči ogromen in pomemben problem s katerim se sooča ta država in milijarde po vsem svetu.''