''Glede na to, da moram prestati testiranja in vse predpriprave na operacijo, bom odpotoval v prihodnjih dneh, operiran pa bom začetek naslednjega tedna, v ponedeljek ali torek,'' je Chavez dejal med vladnim sestankom, ki je bil predvajan tudi po televiziji.

Chavezu je venezuelski nacionalni svet že odobril prošnjo, da lahko zapusti državo za neomenjeno časovno obdobje, brez možnosti, da bi ostal brez predsedniškega mesta in moči, ki mu pripada.

''Umazane laži sovražne drhali'' so resnične: Chavez bo moral spet na operacijo

Predsednikov predstavnik za stike z javnostjo je najprej dejal, da so govorice o tem, da je Chavez znova zbolel za rakom, ''umazane laži'', nato pa je Chavez sam priznal, da so resnične. Spomnimo, Chavez je junija lani povedal, da so mu kubanski kirurgi odstranili tumor, vendar ni povedal s katerega dela telesa. Po zdravljenju naj bi bil raka povsem prost. Sedaj se je pojavila nova tvorba, ki je sledeč Chavezu, malignega izvora, glede na mesto, kjer se nahaja.

Včeraj je venezuelski vodja povedal še, da ne ve, kako dolgo bo na Kubi ostal, da pa bo ostal v zelo tesnih in vsakodnevnih stikih s svojimi svetovalci. Po svoji stari (samovšečni) navadi je dodal še, da se bo ''vrnil, tako, kot se vedno vrne – z več energije, entuziazma, sreče in pripravljen, da ponovno zavzamem svoje poveljniško mesto.''

Po tem, ko so Venezuelčani izvedeli za ponovno bolezen svojega predsednika, se je zbrala tudi precejšnja množica, ki je za Chaveza molila mašo za ozdravljenje. (foto: Ap)