Predpostavlja se, da bi Sudova Arabija jedrsko orožje lahko kupila od Pakistana. Zahodni uradniki menijo, da obstaja tajni dogovor o kupoprodaji med državama, če se situacija v Perzijskem zalivu poslabša. Pakistan in Saudova Arabija sta zanikala obstoj takšnega orožja, poroča World News.

V Iranu je prevladuje šiitska veja islama, v Saudovi Arabiji pa prevladujejo suniti, državi pa sta največja rivala v regiji.

Timesov vir je anonimni višji uradnik iz Saudove Arabije, povedal pa je, da "trenutno ne obstaja načrt za razvoj jedrskega programa, a se to lahko spremeni, če se Iran jedrsko oboroži. Ni si možno predstavljati, da bi Iran imel jedrsko orožja, Saudova Arabija pa ne.“

Pakistanski veleposlanik v Saudovi Arabiji Mohammed Naeem Khan je povedal, da vsak "Pakistanec varnost Saudove Arabije doživlja kot svojo lastno varnost.“ Naeem je prav tako povedal, da saudsko vodstvo Pakistan in Saudovo Arabijo dojema kot isto državo.

Bivši saudski veleposlanik v ZDA princ Turki al-Faisal, je povedal, da bo, če se na Bližnjem vzhodu ne naredi območje brez orožja za množično uničenje, "nujno začeti jedrsko oboroževalno tekmo, kar nikomur ne bo prineslo nič dobrega.“