Njegova bivša žena in njena partnerica nočeta ugoditi njegovim zahtevam (moški želi, da bi lahko njegov sin pri njem prespal in z njim preživel počitnice), saj sta prepričani, da je prekršil dogovor, ki so ga sklenili, preden je bil otrok sploh spočet. Dogovorili so se, da bo imel oče le "omejene" starševske pravice.

Trije starši so sicer po poročanju Daily Maila "visoko plačani profesionalci, ki živijo v središču Londona". Oče, ki je prisostvoval rojstvu sina in ima v štirinajstih dneh vsega pet ur stika s sinom, vztraja, da je bil vedno več kot le darovalec sperme in želi imeti vse starševske pravice do svojega edinega otroka.

Njegov odvetnik je na sodišču povedal, da si je oče vedno zelo želel imeti več stika z otrokom, in da ob druženju z edincem občuti "izjemno veselje". Otrokova mati pa vztraja, da so imeli jasno opredeljen dogovor v restavraciji pred spočetjem otroka. Dogovorili so se, da bosta ona in njena partnerica imeli vlogi "primarnih staršev“.

Oče in mati otroka sta bila v preteklosti sicer poročena, vendar le formalno, saj sta oba vedela za istospolno usmerjenost drugega. Zdaj sta sicer ločena, sodišče pa odloča, ali bi bil dveletni fantič na boljšem, če bi imel "tri starše in dva domova". Odvetnik mater je dejal, da se ti dve zdaj počutita "izdani in zagrenjeni", če bi vedeli, da bo oče otroka zdaj zahteval starševske pravice, bi se namreč odločili za anonimnega darovalca sperme.