Na beograjskem sodišču poteka zapoznela zapuščinska obravnava, s katero si želi Titovo bogastvo razdeliti šest članov njegove družine – vdova Jovanka, sin Mišo in štirje vnuki.

Najbolj natančen (čeprav še vedno nepopoln) popis imetja, ki ga je zapustil Josip Broz Tito, vsebuje več tisoč predmetov različnih vrednosti, med njimi pa so tudi predmeti, ki so pravzaprav neprecenljivi. Tako sta na seznamu tudi kozaška sablja z zlato nožnico, obdano z diamanti, ki mu jo je podaril Josip Visarijonovič Džugašvili Stalin, in tuareška vladarska sablja iz 17. stoletja, ki ima prav tako zlato nožnico, obdano z dragimi kamni, podaril pa mu jo je Moamer Gadafi leta 1977. Na seznamu pa se nahaja celo kamen, ki so ga z Lune prinesli astronavti Apollovih misij, kot tudi povsem banalni predmeti, kot sta kovinska lestev s tremi stopničkami in koš za odpadke.

Znan beograjski odvetnik Goran Petronijević, ki na obravnavi zastopa Joško Broza, sicer sina Žarka Broza in vnuka nekdanjega predsednika SFRJ, pravi, da gre za svetovni precedens. Da je do zapuščine prišlo šele 32 let po smrti Tita, pravi Petronijević, je posledica namernega ustvarjanja zamud v postopku, da se nasledstvo ne bi podelilo, ker to ni nikomur odgovarjalo.

Popis Titovega imetja sicer vsebuje zgolj predmete, na njem pa denimo ni nepremičnin, saj je Tito vse, ki jih je prejel, nemudoma predal v lastništvo ene od takratnih federacijskih, republiških ali partijskih inštitucij.