Policisti so osem protestnikov legitimirali in tudi pregledali avtomobil, v katerem so imeli transparente, so sporočili aktivisti. Kot so pojasnili, so želeli Todorića vprašati, zakaj si tako močno želi kupiti slovenskega trgovca Mercator. Poleg tega so želeli tudi pojasnilla glede usode pšenice, ki jo je prvi mož Agrokorja na račun državnih rezerv dobil iz propadlega podjetja Đakovština.

Med razlogi za protest so aktivisti navedli tudi, da so od Todorića pričakovali razlago, "kako znova poskuša oropati male delničarje družbe Belje in zvišati svoj delež s prodajo omenjene družbe". Po pojasnilih protestnikov jih je pred poslopjem Agrokorja dočakalo najmanj deset policistov; ti so jih takoj opozorili, naj ne postavljajo transparenta, ki so ga pred dnevi sicer uspešno razvili na cesti pred stavbo. Gre za geslo "Bajiću, tukaj so tvoje milijarde", s katerimi so se obrnili na državnega tožilca Mladena Bajića.

Ogorčeni aktivisti so mnenja, da ni bilo potrebe za posredovanjem policistov, ker ni šlo za množični javnih shod, ki ga je treba prijaviti. Državljanska akcija pogosto izvaja podobne nenasilne akcije, ki ponavadi trajajo slabo uro, saj se postavijo ob transparentu, se fotografirajo in potem pošljejo sporočilo za javnost, hkrati pa fotografije objavijo na spletnem družbenem omrežju Facebook.

Med drugim so na omenjeni način protestirali proti Todorićevemu nakupu Mercatorja tudi pred slovenskim veleposlaništvom v Zagrebu, proti njegovemu načinu poslovanja pa tudi pred njegovo družinsko vilo v zagrebškem naselju Šestine. Todorić je pred leti popolnoma prenovil renesančni dvorec s konca 16. stoletja, ki je znan pod imenom Kulmerjevi dvori.

Transparent, v katerem omenjajo tožilca Bajića, so pred dnevi postavili tudi pred poslopjem največje hrvaške medijske hiše Europapress Holding, ki je v lasti Ninoslava Pavića. Pavić je lastnik vodilnih hrvaških časopisov, kot so Jutarnji list, Slobodna Dalmacija ali Globus. V drugih hrvaških medijih, posebej tedniku Nacional, pa so Pavića velikokrat povezovali z nepravilnostmi med privatizacijo na Hrvaškem, vključno z nakupom splitske Slobodne Dalmacije.