Dokumentarni film o vrlinah Kim Jong Una novega severnokorejskega voditelja prikazuje, ko vozi tank in daje ukaze kopenskim, pomorskim in zračnim vojaškim silam. Pri tem prispevek izpostavlja njegovo odlično vojaško poveljevanje.

"Spoštovani tovariš Kim Jong Un je odlično izurjen v vseh vojaških strategijah in izkazuje odlično sposobnost vodenja vojske," navajajo v filmu. Medtem slika prikazuje vojake, ki skačejo od veselja, ko ga zagledajo na terenu.

Komunistična Severna Koreja je Kim Jong Una razglasila za "velikega naslednika" njegovega očeta Kim Jong Ila, ki je 17. decembra umrl zaradi srčnega napada. Mlajši Kim je z imenovanjem za voditelja države postal tudi vrhovni poveljnik 1,2 milijona močne severnokorejske vojske, ki je četrta največja na svetu.

Brez vojaških izkušenj

Kim Jong Un je bil sicer pred očetovo smrtjo slabo poznan in nima nobenih vojaških izkušenj. Kljub temu dokumentarni film razglaša, da je prvo znanstveno delo na temo vojaške strategije napisal pri 16 letih, potem ko je zaradi intenzivnega študija spal le tri do štiri ure na noč in pogosto preskakoval obroke.

"Naš veliki general Kim Jong Il je Kim Jong Una smatral za izjemno nadarjenega, genija med geniji v vojaškem znanju," navaja film, ki izpostavlja, da je Kim Jong Un izjemno podoben svojemu očetu in dedu po osebnosti in vodstvenih sposobnostih.

Šolski dnevi Una: Ni govoril angleško in opravil testov, obseden s košarko in igricami

Kim Jong Un naj bi svojega očeta tudi spremljal v državni center za satelitski nadzor aprila 2009, ko je država izstrelila sporno raketo dolgega dosega, za katero je Pjongjang trdil, da je v orbito ponesla prvi severnokorejski satelit. Mladi voditelj je takrat menda tudi prisegel, da bo zadušil vse potencialne poskuse napadov s strani sovražnikov.

Od smrti "ljubljenega vodje" so severnokorejski mediji zagnali številne kampanje, v katerih idealizirajo Kim Jong Una na podoben način, kot so njegovega očeta in deda. Rojstna dneva Kim Jong Ila in Kim Il Sunga, 16. februar in 15. april, sta med najbolj pomembnimi državnimi prazniki.