Po navedbah opozicijskega Sirskega observatorija za človekove pravice so sirske sile v četrti Duma v sirski prestolnici, kjer se je zbralo okoli 70.000 ljudi, uporabile bombe z žeblji. Ljudje, ki so protestirali proti režimu predsednika Bašarja al Asada, so na nasilje odgovorili z metanjem kamenja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V četrti Damaska Al Kadam pa so pa so varnostne sile po navedbah oporečnikov s pravimi naboji streljale na ljudi, ki so prihajali iz ene od mošej.

O nasilju nad protestniki poročajo tudi iz kraja Dara, kjer je vojska ubila najmanj pet ljudi, 17 pa so jih aretirali.

V mestu Hama pa so varnostne sile ubile najmanj pet protestnikov, več kot 20 so jih ranile, ko so streljale na demonstrante v četrtih Al Hamidije in Al Hader.

Uporniška Svobodna sirska vojska pa je danes sporočila, da bo v času misije Arabske lige v Siriji ustavila napade na vladne cilje, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Sirske oblasti upornikom pripisujejo odgovornost za devet mesecev trajajoče nasilje med protesti v Siriji. Uporniške sile sestavlja 15.000 ljudi, ki so med vstajo proti režimu dezertirali iz sirske vojske.