Tako bo Thatcherjeva po Winstonu Churchillu šele druga premierka, ki si bo zaslužila tako veliko čast in državniški pogreb. Ker pa je že nekdanji laburistični premier Gordon Brown napovedal, da se bo zavzel za njen pokop z državniškimi častmi, so zdaj glasni tudi nasprotniki kontroverzne premierke, ki je tako razdvajala že v času svojega premierstva.

Njeni pristaši trdijo, da je Velika Britanija po njenem obračunu z zastarelo industrijo in delavskimi stavkami zdaj tretja gospodarska velesila EU, nasprotniki pa so prepričani, da država prav zdaj, ko bi to potrebovali, nima več industrije.

Britanska kraljica Elizabeta II. in premier Gordon Brown naj bi se s pisarno Thatcherjeve že dogovarjala o vseh podrobnostih pogreba. Čeprav zdravstveno stanje 86 letne železne lady ni ogroženo, so priprave na tako pomemben dogodek, ki bi se ga udeležila tudi kraljica, izjemno dolgotrajne.

Thatcherjeva si je katedralo Svetega Pavla za svoj pogreb izbrala sama, oblasti pa se še niso odločile, ali bo nekdanja voditeljica konservativcev pokopana na Westminstru ali kje drugje.