"Ali obstaja globalna kritična točka nezadovoljstva?" se je ob predstavitvi Timove osebnosti leta vprašal Stengel in si odgovoril, da očitno ljudje vsenaokrog kažejo, da jim je dovolj. "Upirajo se, zahtevajo in se ne prepuščajo obupu, tudi ko jim v odgovor prinašajo oblake solzilca in točo krogel. Prisvojili so si idejo, da lahko posameznikovo dejanje prinese kolektivno in veličastno spremembo," ugotavlja Timov urednik, ki je spomnil, da si po protestnem samozažigu tunizijskega uličnega prodajalca sadja nihče ni predstavljal, da bo posledično leto 2011 leto padlih dolgoletnih diktatorjev in sprememb svetovnih razsežnosti na krilih protestnikov.

Čeprav so v ospredju arabske države ter padli režimi v Tuniziji, Egiptu in Libiji z napovedjo skorajšnjih podobnih revolucionarnih sprememb v Siriji in Jemnu, so protestniki zaznamovali dogajanja tudi v drugih državah, vključno z Izraelom, Indijo, Čilom, Kitajsko, Rusijo, Veliko Britanijo, Španijo in ne nazadnje ZDA. Yuri Kozyrev, pogodbeni fotoreporter revije, ki je v minulem letu spremljal protestnike v sedmih državah, je v priložnostnem zapisu ob izbiri protestnika kot osebnosti leta prišel do sklepa, da so bila vsa vrenja od Egipta, Bahrajna in Libije, kjer se je razplamtela državljanska vojna, pa do Moskve in Grčije svojstvena. "Drama vsake revolucije se je razvijala posebej, vsaka je imela svoje heroje in svoje krize... Toda skupna točka so bili številni mladi, ki so resnično hoteli spremembe v svoji državi. Priče smo novi generaciji, ki ji je dovolj tega, kar se ji dogaja. Poimenujte to jasminova revolucija, arabska pomlad ali facebook revolucija - zapihal je močan veter prek vsega sveta in mladi so se zavedli, da obstaja drugačno življenje in ga hočejo živeti".

Time je leta 2006 podobno za osebnost leta izbral anonimnega "tebe" (you), ki nadzoruješ informacijsko dobo in si dobrodošel v tem svojem svetu. Revija je povprašala tudi bralce, kdo je zanje letošnja oseba leta. Na spletu so največ glasov namenili turškemu predsedniku Recepu Tayyipu Erdoganu, na drugo mesto pa se je uvrstil argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi. Lanska Timova osebnost leta je bil izumitelja facebooka Mark Zuckerberg, pred njim pa še dva Američana - predsednik Barack Obama leta 2008 in Ben Bernanke, šef ameriške centralne banke leto kasneje. Leto 2007 pa je po mnenju izbirne komisije revije najbolj zaznamoval takratni ruski predsednik in sedanji premier Vladimir Putin, ki se znova poteguje za predsedniški položaj. Tudi on se zdaj sooča s Timovo osebnostjo leta, na naslovnici revije prikazano z ruto prek obraza.