Dobrosav Gavrić je bil leta 2006 obsojen na 30 let zaporne kazni zaradi umora Željka Ražnatovića – Arkana, najbolj zloglasnega srbskega paravojaškega vodje in mafijskega šefa. Vse od takrat je na begu.

Kot poroča časnik, je policija na Gavrićevo sled prišla med preiskavo marčevskega umora v Cape Townu, ki je bil povezan z organiziranim kriminalom. Južnoafriška policija na vprašanja o Gavrićevem primeru ne odgovarja, poroča Reuters, so pa njegovi prstni odtisi že bili poslani na Interpol, ki bo potrdil njegovo identiteto. Pričakuje se, da bo Srbija nato zahtevala njegovo izročitev, a srbsko pravosodno ministrstvo tega ne komentira.

Policija je Gavrića ustavila v avtomobilu po tem, ko je bilo njegvo vozilo udeleženo v streljajnju, v katerem je bil tudi sam ranjen. A če policija ne bi odkrila kokaina v njegovem žepu, ga ne bi obtožili posedovanja droge in njegova identiteta ne bi bila nikoli odkrita.

Arkan je bil ustreljen v preddverju Beograjskega Intercontinental hotela 15. januarja leta 2000. Sodišče za vojne zločine je Arkanu pripisalo vojne zločine v bosanski vojni med leti 1992 in 1995. Njegovi ''Tigri'' pa so bili najbolj zastrašujoča paravojaška skupina, ki je delovala v Bosni med vojno.