Omenjena napada sta v javnosti še posebej odmevala, saj podjetje RSA, znano po svojih varnostnih elementih SecurID, skrbi za varnost računalniških sistemov številnih korporacij, organizacij in državnih institucij po vsem svetu, Lockheed Martin pa je eno največjih orožarskih podjetij na svetu in tudi eno vodilnih pri razvoju napredne tehnologije orožja.

Ameriški preiskovalci naj bi v zvezi z napadi identificirali kakih 20 hekerskih skupin, od katerih naj bi jih imela dobra polovica povezave s kitajsko ljudsko armado. Ameriški nacionalni varnostni agenciji (NSA), ki je med drugim pristojna za področje spletnega vohunjenja, je uspelo v več primerih tudi odkriti, katere osebe točno so izvedle napade.

Kot dodaja Wall Street Journal, imajo ameriške oblasti po teh razkritjih v pogovorih s predstavniki kitajskih oblasti sedaj v rokah boljše karte in več možnosti za protinapade. Ameriška vlada je Kitajski že tudi zagrozila z diplomatskimi posledicami zaradi industrijskega vohunjenja na spletu, medtem ko Peking tovrstne očitke še naprej vztrajno zavrača.