Skupina je že pred časom zmotila tudi neko drugo predstavo, ki naj bi bila prav tako žaljiva. Kritiki njihovega protesta trdijo, da protestniki napadajo svobodo umetniškega izražanja, poroča BBC.

Na pomoč so gledališčniki poklicali celo policijo, ker so se bali protestov večjih razsežnosti. Posnetek protesta si lahko ogledata na dani povezavi.

Argentinski avtor predstave Golgota Piknik je proteste komentiral z besedami, da se mu zdi "zdravo", da se ljudje postavijo za svoja prepričanja. Vodja gledališča Jacky Ohayon je poudaril, da predstava Rodriga Garcie ni bogokletna ter da so jo v Madridu šest mesecev ponavljali brez težav.

Garcia pravi, da je njegova predstava, ki upodablja Kristusovo življenje skozi šokantne podobe sodobne potrošniške družbe, le zrcalo realnosti. "Zdi se mi zdravo, da se ljudje borijo za svoje prepričanja in poudarjajo, da jim predstava ni všeč, čeprav ponuja samo zrcalno podobo tistega, kar je vsak dan pred našimi očmi, le da nihče tega noče videti,“ je dejal za francoski časopis La Depeche.